Đáp án và lời giải chính xác cho câu hỏi “The nuclear family consisting of a mother” cùng tuyển tập một trong những bài hiểu hiểu tiếng Anh là các tài liệu học hành vô cùng bổ ích dành mang lại thầy cô và bàn sinh hoạt sinh.

Bạn đang xem:

Câu hỏi: Read the passage, then choose the one best answer.

The nuclear family, consisting of a mother, father, and their children may be more an American ideal than an American reality. Of course, the so-called traditional American family was always more varied than we had been led lớn believe, reflecting the very different racial, ethnic, class, và religious customs among different American groups.

*

The most recent government statistics reveal that only about one third of all current American families fit the traditional mold and another third consists of married couples who either have no children or have none still living at home. Of the final one third, about 20 percent of the total number of American households are single people, usually women over sixty-five years of age. A small percentage, about 3 percent of the total, consists of unmarried people who choose to live together; & the rest, about 7 percent, are single, usually divorced parents, with at least one child.

1. With what topic is the passage mainly concerned?

A. The traditional American family.

B. The nuclear family.

C. The ideal family.

D. The current American family

2. The author implies that...................

A. There has always been a wide variety of family arrangements in the United States

B. Racial, ethnic, & religious groups have preserved the traditional family structure

C. The ideal American family is the best structure

D. Fewer married couples are having children

3. Who generally constitutes a one-person household?

A. A single in his twenties.

B. A single woman in her late sixties.

C. An elderly man.

D. A divorced woman,

4. According to the passage, married couples whose children have grown or who have no children represent...................

A. 7 percent of households

B. 20 percent of households

C. 33, 3 percent of households

D. 3 percent of households

5. The word "current" in line 7 is closest in meaning to...................

A. Present B. Contemporary

C. Now D. Modern

Trả lời:

1. B

2. A

3. A

4. A

5. A

Luyện tập một số trong những bài gọi hiểu giờ Anh


Bài 1:

Most of us tend lớn think of production when we think of mass media industries. After all, it is the output of this production – the papers we read, the cable TV shows we watch – that grab our attention, make us happy or angry, interested or bored. Moreover, most public discussion about mass communication tends lớn be about production. The latest gossip about that actor will be in what film, the angry comments a mayor makes about the violence on local TV news, the newest CDs by an up-and-coming group – these are the kinds of topics that focus our attention on the making of content, not its distribution or exhibition.

Media executives know, however, that production is only one step in the arduous and risky process of getting a mass truyền thông idea khổng lồ an audience. Distribution is the delivery of the produced material to the point where it will be shown to lớn its intended audience. The activity takes place out of public view. We have already mentioned the NBC acts as a distributor when it disseminates television programming via satellite lớn TV stations. When Philadelphia Newspapers Inc. Delivers its Philadelphia Inquirer to thành phố newsstands, when Twentieth – Century – Fox moves its Musicland stores, they are involved in distribution to lớn exhibitions.

Question 1. In this passage, “arduous” means _____________.

A. Difficult

B. Lucrative

C. Lengthy

D. Free

Question 2. The passage states that people tend to focus on production because

_________________.

A. It takes place out of public view

B. Mass truyền thông companies vị not own production divisions

C. The đầu ra of mass media is intended to grab our attention

D. Companies can function as both producers & distributors

Question 3. In this passage, khổng lồ “disseminate” means to __ .

A. Create

B. Send out

C. Take in

D. Fertilize

Question 4. This passage states that distribution is _______________________

A. The first step in mass truyền thông production

B. The most talked-about step in mass media production

C. At least as important as production

D. Not as important as exhibition

Question 5. The author’s purpose in writing this passage is khổng lồ ____________.

A. Tell an interesting story

B. Define a concept clearly

C. Describe a scene vividly

D. Argue with the reader

Đáp án

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - B; 

Giải thích đưa ra tiết

Question 1: Đáp án A.

Câu hỏi: Nghĩa của tự "arduous".

Phân tích: vì không tồn tại một gợi ý ví dụ nào cần ta xét từng đáp án xem câu trả lời nào là tất cả lý nhất lúc ghép vào bài bác đọc:

A. Difficult (khó khăn): hoàn toàn có thể đúng bởi vì quá trình làm nên các sản phẩm media không nên dễ dàng; bài bác đọc cho thấy thêm quá trình phân phối tất cả khi phải sử dụng đến những cách thức khó như sử dụng đường truyền vệ tinh, open hang,...

B. Lucrative (sinh lợi): có vẻ như không liên quan đến nội dung bài xích vì bài xích đọc không đề cập gì đến lợi nhuận tạo nên từ thừa trình tạo sự sản phẩm truyền thông.

C. Lengthy (dài dòng): tương tự như B bởi vì ta không thấy bài xích đọc đề cập ví dụ đến sự nhiêu khê của quá trình này.

D. Miễn phí (tự do): dường như là giải đáp ít tương quan nhất.

Như vậy nếu cân nhắc cẩn thận ta thấy A đang là đáp án an ninh nhất.

=> Đáp án đúng A.

Question 2: Đáp án C.

Câu hỏi: Tại sao người ta hay chỉ triệu tập vào phân đoạn sản xuất?

Clue: “After all, it is the output đầu ra of this production – the papers we read, the cable TV shows we watch – that grab our attention": Nói mang đến cùng thì thành phầm của quy trình này - tờ báo ta đọc, lịch trình TV ta coi - new là số đông thứ khiến cho ta quan lại tâm.

=> Đáp án đúng C. the đầu ra of mass media is intended to lớn grab our attention. Những đáp án khác những sai với bài bác đọc hoặc không trả lời được cho câu hỏi trên.

Question 3: Đáp án B.


Câu hỏi: Nghĩa của từ "disseminate"

Clue: “NBC acts as a distributor when it disseminates television programming via satellite to TV stations": Đài NBC đóng vai trò là đơn vị phân phối khi nó làm nào đấy các lịch trình truyền hình qua vệ tinh cho tới TV.

Như vậy rất có thể dễ dàng đoán được cồn từ này còn có liên quan tới việc phân phối.

Xem thêm: Ăn Gì Để Chuyển Dạ Nhanh ? Mẹ Bầu Nên Ăn Gì Để Chuyển Dạ Nhanh

=> Đáp án đúng B. send out (gửi đi).

Question 4: Đáp án C.

Question 5: Đáp án B.

Bài 2:

In the past, technology and progress was very slow. People “invented” farming 12,000 years ago but it took 8,000 years for the idea lớn go around the world. Then, about 3,500 years ago, people called “potters” used round wheels lớn turn and make plates. But it took hundreds of years before some clever person thought, if we join two wheels together and make them bigger, we can use them to move things

In the last few centuries, things have begun to lớn move faster. Take a 20th-century invention lượt thích the aeroplane, for example. The first acroplane flight on 17 December 1903 only lasted 12 seconds, và the plane only went 37 metres. It can’t have been very exciting khổng lồ watch, but that flight changed the world. Sixteen years later, the first plane flew across the Atlantic, và only fifty years after that, men walked on the moon. Giải pháp công nghệ is now changing our world faster và faster. So what will the future bring?

One of the first changes will be the materials we use. Scientists have just invented an amazing new material called graphene, & soon we will use it to do lots of things. With graphene batteries in your mobile, it will take a few seconds to lớn charge your phone or tải về a thousand gigabytes of information! Today, we make most products in factories, but in the future, scientists will invent living materials. Then we won’t make things lượt thích cars và furniture in factories – we will grow them!

Thirty years ago, people couldn’t have imagined social media lượt thích Twitter & Facebook. Now we can’t live without them. But this is only the start. Right now, scientists are putting microchips in some disabled people’s brains, to help them see, hear & communicate better. In the future, we may all use these technologies. We won’t need smartphones khổng lồ use social truyền thông or tìm kiếm the internet because the internet will be in our heads!

More people will go into space in the future, too. Space tourism has already begun, và a hundred years from now, there may be many hotels in space. One day, we may get most of our energy from space too. In 1941, the writer Isaac Asimov wrote about a solar nguồn station in space. People laughed at his idea then, but we should have listened lớn him. Today, many people are trying lớn develop a space solar power nguồn station. After all, the sun always shines above the clouds!

Câu hỏi

Question 1: The writer says that in the past ___________.

A, people didn’t invent many things

B, people didn’t want to use wheels

C, most inventions were to bởi vì with farming

D, it took time for new ideas to change things

Question 2: Why does the writer use the example of the aeroplane?

A, to explain why transport changed in the 20th century.

B, Because he thinks It’s the most important invention in history.

C, to explain how space travel started.

D, to lớn show how an invention developed quickly.

Question 3: What does the writer say about the future of communication?

A, We can’t know what the most popular social truyền thông will be.

B, Microchips will become faster.

C, We won’t use the mạng internet as much.

D, We won’t need devices lượt thích smartphones.

Question 4: What does the writer say about space solar power?

A, It’s an old idea, but people are only starting lớn develop it now.

B, It’s a science fiction idea, & nobody really thinks it will work.

C, It’s much easier to lớn build a solar power station in space than on Earth.

D, People tried it in 1941, but they didn’t succeed.

Question 5: The best title for the article would be ___________.

A, Man in space

B, Will computers rule the world?

C, More & more inventions

D, Progress now và then

Đáp án đưa ra tiết 

Question 1. D

Nhà văn bảo rằng trong quá khứ

A, mọi tín đồ đã không sáng tạo ra những thứ

B, hầu hết người không muốn sử dụng bánh xe

C, phần lớn các phát minh sáng tạo là để triển khai nông nghiệp

D, phải mất thời hạn để những ý tưởng mới biến hóa mọi thứ

Thông tin: In the past, technology và progress was very slow. People “invented” farming 12,000 years ago but it took 8,000 years for the idea to lớn go around the world.

Tạm dịch: Trong thừa khứ, technology và tiến bộ rất chậm. Fan dân đã phát minh sáng tạo ra canh tác từ thời điểm cách đó 12.000 năm nhưng nên mất 8.000 năm chú ý tưởng đi khắp nuốm giới.

Chọn D

Question 2. D

Tại sao đơn vị văn thực hiện ví dụ về đồ vật bay?

A, Để phân tích và lý giải tại sao giao thông chuyển đổi trong cố kỷ 20.

B, cũng chính vì ông suy nghĩ rằng đó là phát minh đặc trưng nhất trong lịch sử.

C, Để phân tích và lý giải cách phượt vũ trụ bắt đầu.

D, Để cho thấy một sáng tạo đã phát triển mau lẹ như nạm nào.

Thông tin: In the last few centuries, things have begun lớn move faster. Take a 20th-century invention lượt thích the aeroplane, for example.

Tạm dịch: trong vài vắt kỷ qua, phần đa thứ đã bắt đầu tiến bước nhanh hơn. đem một sáng tạo của rứa kỷ 20 như máy cất cánh chẳng hạn.

Chọn D

Question 3. D

Nhà văn nói gì về sau này của truyền thông?

A, bọn họ không thể biết phương tiện truyền thông media xã hội thịnh hành nhất đã là gì.

B, Vi mạch sẽ trở cần nhanh hơn.

C, bọn họ sẽ không thực hiện internet nhiều.

D, bọn họ sẽ ko cần các thiết bị như điện thoại cảm ứng thông minh.

Thông tin: We won’t need smartphones to lớn use social truyền thông or tìm kiếm the internet because the internet will be in our heads!

Tạm dịch: chúng ta sẽ không cần điện thoại cảm ứng thông minh thông minh để áp dụng phương tiện truyền thông media xã hội hoặc kiếm tìm kiếm internet bởi vì internet sẽ ở trong đầu bọn chúng ta!

Chọn D

Question 4. A

Nhà văn nói gì về tích điện mặt trời trong không gian?

A, Đó là 1 trong ý tưởng cũ, tuy thế mọi tín đồ chỉ bắt đầu phát triển nó thời gian này.

B, Đó là một trong những ý tưởng khoa học viễn tưởng và không một ai thực sự cho rằng nó đã hoạt động.

C, câu hỏi xây dựng một trạm tích điện mặt trời trong không gian dễ dãi hơn các so với trên Trái đất.

D, Mọi tín đồ đã thử nó vào thời điểm năm 1941, mà lại họ đang không thành công.

Thông tin: In 1941, the writer Isaac Asimov wrote about a solar nguồn station in space. People laughed at his idea then, but we should have listened to him. Today, many people are trying to develop a space solar power station.

Xem thêm: "You'Re Always Making Terrible Mistakes", Said The Teacher

Tạm dịch: Năm 1941, nhà văn Isaac Asimov vẫn viết về một trạm tích điện mặt trời trong không gian. Mọi tín đồ cười nhạo phát minh của ông, nhưng bọn họ lẽ ra cần lắng nghe ông. Ngày nay, không ít người đang nỗ lực phát triển một trạm năng lượng mặt trời trong không gian.